Jälleen on aika pitää keväinen haravointirupeama ja muutenkin tuvan alueen siivoustalkoot, keskiviikkona 1.6 klo 09.00 alkaen. Samalla kannetaan ja kärrätään polttopuita sisään. Perinteisesti talkoiden yhteydessä naisjaoston edustajat laittavat myös talkooväelle lounasta. Ota harava ja hanskat mukaan.

Kunnianosoitus kotirintamanaisille Kotirintaman merkitys Suomen selviytymiseen talvi-, jatko- ja lapin sodasta on aivan kiistaton. Suomen Marsalkka on sanonut, ettei armeija ole mikään kone, joka vain taistelee. Se myöskin tuntee ja ajattelee. Tuhannet siteet yhdistävät sotarintaman ja kotirintaman. Jos kotirintamalla nostatetaan …

Kotirintamanaisten muistokivi paljastettu Read More »

Loimaan Veteraanituvalla paljastettiin Kotirintamanaisten muistokivi Kansallisena Veteraanipäivänä 2022. Kivi sijaitsee Veteraanituvalle johtavan tien varressa toivottaen jälkipolvet tervetulleiksi kunnioittamaan kotirintaman ja sotaveteraanien  sekä sotien että jälleenrakentamisen aikana tekemää arvokasta ja uhrautuvaa työtä, jolla turvattiin maamme itsenäisyys ja nykypolvien tulevaisuus. Kuvassa vasemmalta …

Kotirintamanaisten muistokivi Read More »

Kansallisena Veteraanipäivänä 27.4. lasketaan seppele Heimolinnan edessä olevalle Veteraanikivelle klo 12. Kahvitarjoilu on Veteraanituvalla kotirintamanaisten muistokiven paljastuksen jälkeen vietettävän juhlan yhteydessä klo 14 alkaen.

Kevään 2022 avantuouintikausi päätetään 26.4 klo 16 alkaen. Perinteisesti myös savusauna on lämpimänä. Kiitoksia kaikille avantouimareille ja saunan lämmittäjille.

Kunnianosoitus kotirintamanaisille Kotirintaman merkitys Suomen selviytymiseen on aivan kiistaton. Suomen Marsalkka on sanonut, ettei armeija ole mikään kone, joka vain taistelee. Se myöskin tuntee ja ajattelee. Tuhannet siteet yhdistävät sotarintaman ja kotirintaman. Jos kotirintamalla nostatetaan levottomuutta, leviää epävarmuus sotarintamallakin. Tässä …

Kotirintamanaisten muistomerkki paljastetaan Kansallisena Veteraanipäivänä 27.4.2022 klo 14.00 Read More »

Eversti, valtiotieteen tohtori Pekka Visuri esitelmöi 4.5.klo 18 Loimaan Veteraanituvalla aiheesta: Mannerheim ja Heinrichs sodan johtajina, tie jatkosotaan. Tilaisuus on kaikille  avoin.

Hermanni; Suomen kaartin tarkk’ampuja ja keisarin vartija Mielenkiintoinen näkökulma Venäjän keisarikunnan imperialistisiin pyrkimyksiin, jotka kuvastavat hyvin myös nykypäivää. Esitelmässä edetään autonomian ajasta nykypäivään ja pohditaan historian vaikutusta viimeaikaisiin tapahtumiin. Tarinan keskiössä on Venäjän viimeisen keisarin kruunajaistapahtumat, johon osallistuivat myös chevalierkaartin …

Esitelmä Loimaan Veteraanituvalla keskiviikkona 6.4.2022 klo 18.00 Read More »

Keskiviikkona 23.3.2022 klo 19 Loimaan Veteraanituvalla esitelmöi ja kertoo kirjastaan eversti evp. Ari Rautala aiheena: ”Jatkosota Stalinin kanavalla: taistelut suomalaisin ja venäläisin silmin”. Enen esitelmätilaisuutta Veteraanituvalla pidetään klo 18 Loimaan Reserviupseerit ry:n ja Loimaan Seudun Reserviläiset ry:n vuosikokoukset.

Avantouintikausi aloitetaan kylmänvedenuinnilla ja savusaunalla tiistaina 19.10 klo 16 – 20 Tervetuloa uudet ja jo aikaisemminkin käyneet uimarit. Kertamaksu 5 €.