Avantouintikausi aloitetaan kylmänvedenuinnilla ja savusaunalla tiistaina 29.10 klo 16 – 20
Tervetuloa uudet ja jo aikaisemminkin käyneet uimarit.

Sodanjälkeinen asutustoiminta Suomessa

Näistä asioista puhuu professori Pirkko Kanervo Loimaan Veteraanituvalla keskiviikkona 6.11.2019 klo 18. Tilaisuus on kaikille avoin.

Loimaan Seudun Sotaveteraanien perinneyhdistyksen syyskokous pidetään Töpinässä 27.11.2019 klo 18.00.

Asioina on sääntömääriset asiat.

Loimaan Seudun Sotaveteraanit ry:n hallituksen kokus pidetään Veteraanituvalla 23.10.2019 klo 12.00.

Loimaan Seudun Sotaveteraanien perinneyhdistyksen hallituksen kokous pidetään Töpinässä 23.10.2019 klo 18.00.

Sotamuistojen ilta

Karjalaisuuden ja Varsinais-Suomalaisuuden kohtaaminen – sanavalmiuden ja tuppisuisuuden törmääminen tosikertomusten valossa.

Eri yhteisöjen historioista kirjoittaessaan professori Timo Soikkanen törmäsi vähän väliä niihin sattumuksiin, mitä kahden niin kaukana toisistaan olevan kansanosan kohtaaminen sai aikaan. Hän ryhtyi kirjoittamaan niitä ylös. Ja aineksia riitti.  Mellilässäkin oli sodan loppuvaiheessa pari villin lännen kaltaista kahvilaa, joissa nuoriso kokoontui. Oli paikkakuntalaisia, karjalaisia, inkeriläisiä ja kotiutuvia sotilaita. Siinä oli kulttuurien sekamelskaa kerrakseen. Sotilaat olivat suopeampia. He olivat jo Yh:n aikana kohdanneet karjalaisten ystävällisyyttä.

Professori Timo Soikkanen kertoo aiheesta Loimaan Veteraanituvalla keskiviikkona 2. lokakuuta klo 18. Tilaisuus on kaikille avoin.

 

Jälleen on aika pitää syksyinen haravointirupeama ja klapitalkoot, keskiviikkona 16.10 klo 09.00 alkaen. Perinteisesti talkoiden yhteydessä naisjaoston edustajat laittavat myös talkooväelle lounasta. Ota harava ja hanskat mukaan.

Jälleen on aika pitää keväinen haravointirupeama ja muutenkin tuvan alueen siivoustalkoot, keskiviikkona 29.5 klo 09.00 alkaen. Perinteisesti talkoiden yhteydessä naisjaoston edustajat laittavat myös talkooväelle lounasta. Ota harava ja hanskat mukaan.

Porin Prikaatin esikuntakomppanian aliupseerikurssin oppilaat suorittivat veteraanikeräystä Loimaalla 13.5.2019. Varusmiehet saapuivat Loimaan torille komeasti seitsemän auton saattueena. Keräys suoritettiin sekä Hirvikosken kaupunginosassa että kaupungin keskustassa ja sen lähialueella. Keräystä oli tukemassa joukko Porin Prikaatin killan Loimaan osaston, Loimaan Reserviupseerien ja Loimaan Seudun Reserviläisten jäseniä. Tukitehtävä käsitti varusmiesten kuljettamisen keräysalueelle ja takaisin.

Loimaan tukijoukkojen huomiota kiinnitti tänä vuonna kerääjien erityisen reipas ja rento asenne. Harvoin on nähty näin motivoitunutta, iloista ja innostunutta joukkoa. Tähän vaikutti varmaan sekin, että naisia oli joukossa oli aikaisempaa enemmän. Keräystä Loimaan veteraaniyhdistyksen puolesta johtanut Risto Jaakkola kiittikin keräykseen osallistuneita aliupseerioppilaita erityisen hienosti suoritetusta työstä, joka tuotti mainion summan käytettäväksi veteraanien kuntoutukseen ja kunnon ylläpitämiseen. Alla muutama kuva keräyspäivältä.

KUTSU
Veteraanipäivänä 27.4.2019 vietetään Loimaan Taidetalossa, Rantatie 2, Veteraanipäivän juhlaa klo 14.00. Loimaan kaupungin tervehdys ja musiikkiesityksiä.

Seppeleen lasku Veteraanikivelle 27.4.2019 klo 13.30. Heimolinnan edessä.

Mellilässä lasketaan seppele Veteraanikivelle 26.4.2019 klo 10.00 Asemaseudun koulun läheisyydessä, koululaisten avustamana.