Veteraanipuisto

Loimaan Veteraanipuisto rakennuksineen sijaitsee luonnonkauniilla ja runsaspuustoisella metsätontilla valtatie 9:n tuntumassa. Noin kahden hehtaarin tontille nousivat ensimmäisinä veteraanitupa ja talousrakennus vuonna 1990.

Veteraanituvan rakentamiseen saatiin hyväkuntoista hirttä Loimaan keskustasta puretusta talosta, lisäksi rakentamisen mahdollistivat puutavara-, raha- ja viljakeräykset. Veteraanitupa ja talousrakennus tehtiin kahden ja puolen sadan hengen voimin ja rakentamiseen käytettiin noin 2 500 talkootyöpäivää.

Veteraanituvassa on jykevät, niin ikään talkootyönä tehdyt pirttikalusteet noin 60 hengelle sekä ajanmukainen keittiö ja mittavat vitriinitilat arvokkaalle perinne-esineistölle. Talousrakennukseen sijoittuvat sauna, pesuhuone, saunatupa, kenttäkeittiötilat ja varasto. Saunassa on laudetilaa viidelle henkilölle, kaksi suihkua pesutiloissa, erillinen pukuhuone ja saunatupa, jossa on kokoontumistilaa 10 – 15 henkilölle.

Veteraanipuistoa on rakennettu ahkerasti koko 1990-luvun ajan. Alueelle rakentuivat vuonna 1991 grillikatos ja kolmen aarin suuruinen uimalampi, jossa aloitettiin talvella 2000 suuren suosion saavuttanut viikoittainen avantouinti. Kaksi vuotta myöhemmin veteraanikiven pystytyksen yhteydessä alue sai virallisesti nimekseen Loimaan Veteraanipuisto. Kymmenelle hengelle mitoitettu, tilavalla terassilla varustettu savusauna kohosi tontille vuonna 1998 ja puuliiteri vuotta myöhemmin.

Tontilla sijaitsee lisäksi puolijoukkuekorsu, jossa on mahdollisuus yöpymiseen. Kaminalla varustetussa korsussa on makuulaveritilaa 15-20 hengelle. Veteraanipuiston viereisellä tontilla on Loimaan Laukojien ampumarata, ja koko alueesta on tehty suunnistuskartta. Veteraanipuiston alue tarjoaakin oivalliset puitteet erilaisten toiminnallisten tapahtumien järjestämiseen.

Loimaan Seudun Sotaveteraanit ry. lunasti aluksi Loimaan kaupungilta vuokraamansa tontin omakseen vuonna 1998. Alueen omistaa nykyisin vuonna 1999 perustettu Loimaan Veteraanipuisto säätiö.

Veteraanitupa soveltuu kokous- ja juhlapaikaksi…

…sekä erilaisiin esitelmä- ja koulutustilaisuuksiin, 50 – 60 henkilölle.

ymparisto

Veteraanituvan metsäinen ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia myös ulkoisiin aktiviteetteihin.

korsu

Majoituskorsu tarjoa suojaa noin 15 henkilölle.

sauna

Savusauna tarjoa pehmeät sekä pitkäkestoiset löylyt…

lampi

…ja lampi kutsuu vilvoittelemaan kesät talvet.